Openingstijden
Dinsdag t/m Donderdag 09:30 17:30
Vrijdag 09:30 20:00
Zaterdag 10:00 17:00

Daglenzen

Geen gedoe met lenzenvloeistof en een lenzendoosje

In 2019 is internationaal onderzoek gedaan naar het contactlensgebruik binnen Europa. Daaruit blijkt onder andere dat in Nederland maar een heel klein percentage (7%) van de lenzendragers daglenzen draagt. In de andere Europese landen is dit percentage gemiddeld 31%, in sommige landen zelfs boven de 80%. Het overgrote deel Nederlanders (64%) draagt herbruikbare zachte lenzen. In Nederland dragen we ten opzichte van andere Europese landen vaak harde lenzen (ongeveer 20%).

De voordelen van daglenzen

Geen gedoe met lenzenvloeistof en een lenzendoosje. Je haalt daglenzen ’s ochtends nieuw uit de verpakking en gooit ze aan het einde van de dag bij het plastic afval. Ideaal in combinatie met een bril, omdat je geen omkijken hebt naar lenzen die in een lenzendoosje zitten waarvan de vloeistof iedere dag ververst moet worden. Ben je brildrager, maar vind je dat tijdens het sporten onhandig? Ook dan zijn daglenzen ideaal.

Daglenzen zijn er ook met een cilinderafwijking, we noemen dit torische contactlenzen. Ook zijn daglenzen er in een multifocale variant.