Openingstijden
Dinsdag t/m Donderdag 09:30 17:30
Vrijdag 09:30 20:00
Zaterdag 10:00 17:00

Oogmeting

Kijk op uw zichtproblemen

Net als de reguliere controle van uw gebit is het eigenlijk ook van belang om regelmatig uw ogen te laten controleren. Veel mensen laten hun ogen pas controleren als er iets mis mee is. Maar het is verstandiger om dat eerder te laten doen. Wij adviseren om vanaf 10-12 jaar minimaal eens in de 2 jaar een oogmeting uit te laten voeren. Een oogmeting word bij ons uitgevoerd door een gediplomeerd opticien en is in principe gratis.

Waarom is een regelmatige oogmeting nodig?

Uw ogen hebben, tot op bepaalde hoogte, het vermogen om zichzelf aan te passen zodat u scherp blijft zien. Zonder dat u het in de gaten heeft kunnen uw ogen dus een (kleine) afwijking hebben. Daarnaast zou het kunnen dat u soms last hebt van pijnlijke, branderige, gevoelige of rode ogen die u niet direct aan slecht zien koppelt.

Door uw ogen regelmatig te laten controleren kunnen dit soort verborgen problemen aan het licht komen. Wanneer u dan uiteindelijk de juiste bril of contactlenzen draagt ziet u niet alleen beter, maar voelt u zich ook beter.

Refractie-afwijkingen

Een normaal oog heeft geen refractie-afwijking, het binnenvallende licht word door de lens op de juiste manier gebroken zodat het op de juiste plek van het netvlies terecht komt. Hieronder leest u welke 3 refractie-afwijkingen er zijn.

 

Bijziendheid – (Myopie)

Bijziendheid – (Myopie), is een oogafwijking waarbij de persoon voorwerpen veraf niet scherp ziet. De sterkte van de ooglens past niet bij de lengte van het oog. Of het oog is te lang of de ooglens is te sterk. Waardoor het licht niet afgebeeld wordt op het netvlies maar ervoor. De oplossingen zijn enkelvoudige glazen of lenzen met een min-sterkte.

Verziendheid + (Hypermetropie)

Verziendheid + (Hypermetropie), is een oogafwijking waarbij de persoon voorwerpen niet scherp ziet zonder accommodatie. De sterkte van de ooglens past niet bij de lengte van het oog. Of het oog is te kort of de ooglens is te zwak. Waardoor het licht niet afgebeeld wordt op het netvlies maar erachter. De oplossingen zijn enkelvoudige glazen of lenzen met een plus-sterkte.

Astigmatisme (cilinderafwijking)

Cilinderafwijking (Astigmatisme), is een oogafwijking waarbij of de ooglens of het hoornvlies niet volledig bolvormig is maar ovaal zoals een rugbybal. Hierdoor vormt het licht geen brandpunt op het netvlies maar een brandlijn met twee brandpunten.

Gratis oogmeting

Zeker weten hoe het met uw ogen gesteld staat? Wij zorgen voor kijk op uw zichtproblemen en een passende oplossing.

Maak een afspraak