Openingstijden
Dinsdag t/m Donderdag 09:30 17:30
Vrijdag 09:30 20:00
Zaterdag 10:00 17:00

Kreeft Optiek: Een nieuwe opticien in Oirschot

“Je moet elkaar kunnen helpen in deze tijd”, Maarten Kreeft bedoelt hiermee dat hij klaar staat voor zijn klanten, maar ook voor collega ondernemers. In het pand waar voorheen schoenen van Pour Vous klaar stonden om te passen, liggen nu pasklare brillen in zijn nieuwe optiek aan de Rijkessluisstraat in Oirschot mét een logochocolaatje van de Dames. Een leuk extra stukje aandacht.

Door Isabella de Boer-Verheijen

Een fris, eigentijds interieur met vintage meubels van gerecycled hout. Architect Tijs van de Ven kwam samen met Maarten tot dit fraaie eindresultaat. Je wandelt een mooie, open ruimte binnen. Maarten: “De meubels heb ik deels zelfgemaakt. En Bouwbedrijf Smits, de Bie Elektrotechniek en de Kroon Installaties ben ik echt dankbaar voor de aanpassingen aan het pand, overigens in zijn geheel rolstoelvriendelijk. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen zaak te hebben en nu is het zover in het mooie Oirschot. Ik wilde ook echt graag in een dorp een eigen zaak, ben geen stadsmens.

Hij brengt twintig jaar ervaring mee naar Oirschot. Maarten Kreeft (36) begon in Brielle bij een optiek en stroomde door naar een grotere optiek in Rotterdam. Voor de liefde verhuisde hij naar Brabant waar hij ook vertegenwoordiger van een brillenmerk was en in Dongen werkte bij een opticien. Hij woont samen met zijn vriendin en twee jonge dochters in Son.

Maarten: “Eerst wilde ik instrumentenmaker worden. Maar gelukkig was er mijn tante die zei dat ik dan weinig contact zou hebben met mensen. En juist dat vind ik een van de mooiste dingen aan mijn vak: met mensen omgaan!”

Een mooi, persoonlijk uitgezocht assortiment met nieuwe modellen van klassiek tot modern. Maarten: “Graag leg ik ook uit wat een bepaalde bril met iemands gezicht doet. En je moet je lekker erbij voelen. Maar ook belangrijk: goede glazen en de techniek erachter.”

Maarten geeft u ook graag advies over een multifocale bril of lenzen, hiermee kunt u nog steeds de krant, etiketten of andere kleine lettertjes lezen én veraf scherp zien. De optometrist is op afspraak bij Kreeft Optiek voor controles op droge ogen, staar en glaucoom. Binnenkort gaat de website, gemaakt door Dualler online.

Kreeft Optiek: goede service van een vakman met net dat tikje extra persoonlijke aandacht…